Cvjetna karta 2019. za dan učitelja

- Sep 10, 2019-

Dan učitelja je dan koji se slavi u čast nastavnicima. Različite zemlje imaju različite dane za to. Svjetski dan učitelja, također poznat kao Međunarodni dan učitelja, održava se svake godine 5. listopada. U Kini je 10. rujna dan učitelja. Ovaj dan cijela država slavi prosvjetne radnike i nastavnike.

Moderni praznik dobio je nacionalni status 21. januara 1985. Hitnu potrebu za ovim praznikom u Kini izazvala je činjenica da je „kulturna revolucija“ u Kini posebno smanjila broj intelektualnih radnika - učitelja. Glavna svrha uvođenja Dana nastavnika kao državnog praznika, bila je želja kineskih vlasti da povećaju prestiž ove profesije. Od tada, 10. septembra, širom Kine svake godine se održavaju svečane manifestacije u čast stručnjaka obrazovne sfere.

Ovog dana u Kini se održavaju sastanci i festivalske manifestacije. Ceremonije dodjele nagrada održavaju se vrlo često. Učenici poklanjaju cvijeće i poklone svojim mentorima. Slanje cvjetne čestitke je dobra ideja za ovaj dan. Učenici mogu da napišu riječima ono što se stide izraziti licem u lice. Šta ti misliš?