Najveći prodavači čestitki u Sjedinjenim Državama

- Oct 15, 2019-

Mnogi potrošači pretpostavljaju da su tehnološki napredak i oslanjanje na društvene medije i e-poštu učinili proizvode poput papirnih čestitki zastarjelima. Međutim, iako e-kartice također postaju popularne, industrija čestitki je i dalje u procvatu.

Razglednice


Jedan od najpriznatijih prodavača čestitki su Hallmark kartice. Ova privatna kompanija sa sjedištem u Kansas Cityju, Missouri, osnovana je 1910. godine i najveći je proizvođač čestitki u cijelim Sjedinjenim Državama. Hallmark zapošljava 11.000 stalno zaposlenih ljudi širom svijeta, a njegovo kreativno osoblje čine urednici, pisci, dizajneri i umjetnici.


Ovaj tim zajedno generira hiljade novih čestitki i srodnih proizvoda, poput poklon proizvoda, svake godine. Izbor čestitki uključuje razne licence i robne marke, poput Shoebox, Maxine i još mnogo toga. Prva kompanija koja je prepoznala Valentinovo, Hallmark je također lider u ostalim promjenama - bila je prva kompanija za čestitke koja je svom izboru dodala istospolne bračne karte (2008. godine).