Prilagođavanje: Novi trend u proizvodnoj tehnologiji

- Oct 23, 2019-

Prilagođavanje: Novi trend u proizvodnoj tehnologiji

Masovna proizvodnja postala je hibridizirana s prilagođavanjem kako bi se omogućila proizvodnja jedinstvene robe u opsegu.


Ne tako davno, u svim industrijama osim u niši, izbor potrošača bio je u velikoj mjeri ograničen na pregršt opcija kreiranih za masovnu proizvodnju. Da je netko htio, recimo, vruće ružičast sportski automobil s limeno zelenim sjedalima, vjerovatno bi se trebao skrasiti za prilagođeni osnovni model. Mala potražnja za takvim jedinstvenim stilom odabrala bi pretpostavljeni trošak dostupnosti izravno iz tvornice.

Ali vremena se mijenjaju i u mnogim je područjima masovna proizvodnja postala hibridizirana s prilagođavanjem kako bi se omogućila proizvodnja jedinstvene robe u mjeri. Strategije masovnog prilagođavanja pružaju kupcima slobodu izbora željenih opcija, a istovremeno održavaju isplative prednosti konvencionalne montažne linije.

Uzmimo za primjer NIKEiD uslugu koju nudi tvrtka odjeće Nike. Daje kupcima mogućnost personalizacije različitih dijelova cipela, od baza do čipki, različitim bojama, tkaninama i dizajnerskim elementima. Cijene variraju od ponuđenih opcija, a isporuka traje tri do pet tjedana - svakako duže od putovanja do ugaone prodavaonice cipela, ali s ažuriranjima e-poštom o napretku osmišljenim kako bi klijenti ulagali u svoj proces izrade cipela. Usluga je pokrenuta putem interneta 2012. godine s 82 opcije prilagodbe za jedan model tenisice; sada uključuje više vrsta obuće, druge vrste sportske odjeće, mobilnu aplikaciju, pa čak i fizičke prodavaonice s stručno obučenim dizajnerom koji su dostupni za savjetovanje s kupcima.

Takođe radimo prilagođavanje za našeg klijenta. Naš klijent može odabrati naše dostupne dizajne za karticu ili nam kažu ideju, a mi ostali posao dizajniramo za njih.

Ako tražite kartice za prilagođavanje, pls kontaktirajte nas info@winpsheng.com